In Vorden heeft de brandweer een wel heel bijzondere brandweerwagen

De vrijwillige brandweer van Vorden heeft een wel heel bijzonder voertuig ter beschikking.

‘Het begon een paar jaar geleden als een grap. Eén van de leden van de vrijwillige brandweer trad na 41 jaar dienst toe tot de oude garde, zoals we dat noemen’, zegt Dianne Bulten van de vrijwillige brandweer Vorden. ‘We kregen het idee om een oude Canta brommobiel op te knappen. Die hebben we met z’n allen brandweerrood gespoten.’

Laatste weekendafsluiting A12

In verband met de verbreding van de A12 is de snelweg het hele weekend afgesloten in de richting van Arnhem naar Ede. De werkzaamheden begonnen vrijdagavond 21.00 uur, maandag gaat de weg om 05.00 uur weer open voor verkeer.

Tijdens de werkzaamheden moet het verkeer op de A12 in de richting van Arnhem naar Ede rekening houden met extra reistijd. Om de veiligheid van de wegwerkers te vergroten zijn in die richting de linkerrijstrook afgesloten over een lengte van ongeveer zeven kilometer. Het verkeer richting Arnhem kan gebruik maken van twee rijstroken, wel geldt er een snelheidsbeperking.

De A12 tussen Ede en Arnhem staat al jaren hoog in de file top 50, daarom wordt de weg verbreed van 2×2 naar 2×3 rijstroken. In mei werd de snelweg afgesloten vanuit Ede in de richting Arnhem, dit weekend is de andere kant aan de beurt.